A jégpályák lovagja – napló

Az utolsó kölyökidős film. Folyt.köv.-nek készült, 10 perces részenként de aztán összeállt egy két részes filmmé. Szerettük. Egy tanár és a diáklány szerelméről és a környezet intrikáiról szól. Közben készült egy rendezői napló. Na abban aztán van pletyka sok. Az idézett oldalon egyébként olvasható a sztori is és sok kép van.

A jégpályák lovagja összefoglaló a takacsvera.hu honlapon

Napló. A sorozat készülése közben íródott. Nem megjelenésre. De talán érdekes lehet betekinteni az alkotó munka hátterébe, belsejébe, a forgatókönyvek alakulásába, a körülüttünk zajló nagy televíziós átalakulás begyűrűződésébe.
Személyes és tekintet nélküli, azaz névvel, igazán Nagyon ritkán van benne mai
megjegyzés, más betűtípussal
1996. NOVEMBER 30.
Elkészült az új folyt.köv. új folytatása. A lány Gabi lesz. Most már csak fiút kell találnom neki. Crespo Rodrigora gondolok, a tavasszal láttam a SZTÁRCSINÁLÓK-ban, ahova Mészáros Tamás hívott meg, hogy békítsen amiatt, hogy a múltkori folyt.köv.-ben nem vállalta el a szerepet. Hát jó. És ott láttam Rodrigot. Szinte nem is emlékszem másra. Valahogy jelenléte volt. Leadtam a gyártásnak a nevét, hogy egyeztessék. Mondja Szántó, hogy azért adjak más nevet is. Jó, majd, ha nem ér rá, akkor. De sokat játszik a Madáchban, nem fog ráérni. Egyenlőre nem tudjuk ráér-e, majd ha nem ér rá gondolkodom másik néven…. stb. majd ha nem ér rá!, miért vagyok ilyen biztos a dolgomban? Egyszer láttam színpadon, akkor is elromlott a mikrofonja.. na mindegy. Valamitől úgy érzem


1996. DECEMBER 12.
Azt üzeni a Rodrigo nevű, hogy gondolkodik. Min gondolkodik? Persze, színész. Ha ad magára, gondolkodik és csak azután vállal. Most a Szántó kedvéért találhatok ki újabb neveket. De csak öregek jutnak szembe, akik fiatalon milyen jók lettek volna


1996.DECEMBER 13.
Na, kigondolkodta magát. Hajlandó találkozni velem. Meg vagyok hatva. Közben meg tök izgatott vagyok. Mint a kisdiák. Rémes, hogy erről nem lehet leszokni. Készülök. Kigondolom, hogy mit mondjak. A lányoknak már beígértem, hogy nagyon jó pasi. Nem is láttam közelről. Attól hogy spanyol neve van… amilyen magabiztos voltam még két napja, mikor a gyártással kellett vitatkozni, most úgy izgulok, hogy igazam legyen. Megérzés! na persze!


1996. DECEMBER 16.
Megvolt az első randevú. Rém helyes, olyan amilyennek gondoltam, csak kicsit kövérebb, de más baja nincs. Elkezdtem a beszédemet, amire készültem, de aztán kiderült, hogy nem érdekes. Nem kell meggyőzni, az csak duma volt, amit a Szántó mondott. Szerencsére a Szántónak sincs baja vele. Biztos nem erőszakoskodott a pénzzel. Így az elején nem is érdemes, mert akkor a gyártás intrikál, dehát z a dolga. Azt hiszem jó lesz. de jó!


1996. DECEMBER 20.
Gabi apja telefonált, hogy elutaznak Amerikába, pont a forgatás idején, és bocs, és nem tudták, vagyis tudták, csak a Gabi nem tudta, mert ez volt a karácsonyi meglepetése. Úgyhogy nem hibás, persze! senki se hibás, csak én. Minek a Gabinak adom a főszerepet.. de kinek? nem tudom senki másnak adni, még ha a Viki ezerszer azt hiszi, hogy neki kellene, de nem. A sztorit annak idején a Nórára találtam ki, de azóta a Nóra megnőtt és elvesztette a himporát (vagy a 15 éves báját) úgyhogy csak Gabi elég szép és elég jó hozzá. Különben is még a nyáron elhatároztam, hogy kap egy jó pasit, valami történetben. Mert ezek a korabeli fiúk nem tudják értékelni a finomságát, nekik csak egy lány, egy haver. .. na mindegy, ez most…
mi legyen? lemondani nem lehet, a tévében nem olyan jó a helyzet, hogy le lehessen mondani egy forgatást. És különben is már csinálni akarjuk. Ha meg nem forgatjuk le az első részt, mit rakok a műsorba? január a legnézettebb idő, nem lehet nem elkezdeni. mi marad? megint mi marad? hogy nekem kell kitalálnom valamit hogy megmaradjon és a kecske is… vagyishogy új történetet kell irni, új első részt, amiben a Gabi, nincs benne, annak ellenére, hogy róla szól az egész, tehát mindig beszélnek róla, de nincs ott, csak egy tépett fénykép a földön! ez lesz a címe, remek!


1996.DECEMBER 23.
Elkészült az új első rész. Gabinak lett egy öccse. Tomtom. Van rá egy kisfiúm, sőt kettő, lehet hogy lesz egy barátja is


1997. JANUÁR 2.
Próbáltunk. Túl sokan voltunk. Nem lesz könnyű a jégpályán. Egy nap alatt kell az egészet megcsinálni. Mindig a pénz, a pénz. Félek. Yannick elkésett, ahogy szokott. Izgulok, hogy jól sikerüljön az első alkalom. Egyenlőre a sztori mindenkinek tetszik.
Szatmári nincs. Operatőr nélkül nehéz lenne. Szerencsére Halász Gábor elvállalta, annyira rendes, és annyira szívesen dolgozik velünk. Szeretem.


1997. JANUÁR 3.
Az első forgatási nap. Jégpálya, Pólus center. Minden van, ahogy ígérték, de nem ideális a helyszín. A hang nem tudom milyen lesz, mert nagy a zaj. A stáb elvan. Ücsörög, eszeget. Müller Józsinak szerepe van, így nem ér rá hisztizni. Gaskó jó, mint mindig. Juli, Viki jók. Anett szép. Julikának nincs igazán megírva a szerepe. Sajnos. Majd kitalálom. Meg a jég is hideg.
Rodrigó teljesen rendben van. Érti, szereti, jól csinálja. Kár, hogy Gabi nincs, bár a törté net, azt hiszem így is megállja a helyét. Csak Yannick nem hozta a figuráját, nem tudta a szöveget, semmit. Mit csináljak vele, Miért tűröm évek óta. Mert annyira imádnivaló szélhámos. 8 éve szenvedek vele. A Csiribiri c. verset 36 -szor próbáltuk felvenni vele. Kár, hogy kihagyom, mert kitaláltam neki Gigivel egy jó kis veszekedős-baráti-szerelmes szálat. Majd, ha a Rodrigó szakít vele. A Gabi miatt. A Gigivel. A történet szerint

Folytatás a Jégpályák lovagja napló oldalain

Az egész filmről képek, forgatókönyvek ITT