FEMINA CIKK 2010

Kenessei Orsolya 2010.06.13. Femina

Így néznek ki most a Kölyökidő egykori tinisztárjai
A kilencvenes években a gyerekműsor szereplői a a nézők szeme láttára nőttek fel, de mi lett velük azóta?

Sziasztok, ez itt a Kölyökidő! – 1989 januárjában ezzel a mondattal köszöntötte a nézőket egy csapat virgonc, tízéves gyerkőc a Magyar Televízió stúdiójából. Ekkor indult útjára egy formabontóan új és minden korábbinál sikeresebb gyerekműsor, mely nyolc éven keresztül szögezte a képernyők elé a magyar tiniket.

A Kölyökidő – majd folytatása, a Kamaszodó kamaszadó – a kamaszok mindennapi életét mutatta be, a szereplők a barátság, a szerelem, a felnőttekkel való kapcsolat nagy kérdéseire keresték a válaszokat. A kölykök azóta felnőttek, de sokukkal ma is nap mint nap találkozhatunk a képernyőkön.

Acél Réka

Réka 1978-ban született, és már gyerekkorában ismeretséget kötött a kamerával. 1987-ben, kilencévesen szerepelt először filmben, Kovács Róbert oldalán A világ legrosszabb gyerekében. Ezután következett a Kölyökidő, melynek indulásától kezdve az egyik legnépszerűbb szereplője volt. A tehetséges és bájos fiatal lány ezután a Bravo TV, majd a Rádió Deejay és a Klubrádió műsorvezetője lett, 2005-ben pedig zsűriként is kipróbálta magát az Eurovíziós Dalfesztiválon. Közben a tanulást sem hanyagolta el, a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Média Intézetében szerzett diplomát, jelenleg pedig az ELTE-n hallgat szociológiát levelező szakon.

2002-ben a VOLTfólió gálán közönségdíjat kapott Televíziós műsorvezető kategóriában. Egy évvel később eddigi pályája egyik legizgalmasabb feladataként világ körüli útra indult Frei Tamás csapatában a 8 nap alatt a Föld körül című műsorban. Az utóbbi években az m1 magazinműsorában, a Főtérben láthattuk, a TV Dekón pedig egy iparművész gárda társaságában ócskapiacon és lomtalanításokon talált régiségeket újított fel. 29 éves volt, amikor megszületett első gyermeke. A kis Sárát Réka és férje nagy örömmel fogadta, az anyasággal pedig saját bevallása szerint egy teljesen új korszak kezdődött életében.

Kovács Róbert

A vörös hajú, szeplős rosszcsont 1987-ben vált a nézők kedvencévé A világ legrosszabb gyereke, egy évvel később pedig az Öcsi, a sztár című tévéfilmben. Korábban is a kamerák elé állt már, hétévesen kezdte filmes karrierjét a Kicsi a bors című műsorral. Zsenge életkora dacára már profi tévésnek számított, amikor bekerült a Kölyökidőbe, ahol rövid idő alatt vezéregyéniséggé vált. 1994-ben a műsorkészítésbe is belekóstolt, ő írta a Csereszerelem című ifjúsági film forgatókönyvét. Elvégezte Gór Nagy Mária Színitanodáját, majd Görbe Tükör néven saját színtársulatot alapított. Nézegess képeket!

Számos fővárosi színpadon – többek között a Játékszínben és a Karinthy Színházban – szerepelt, de közben a tévés munkát sem hagyta abba. Néhány éve az m1 országjáró műsorát, a Főteret vezeti, amit elmondása szerint nagyon élvez. Az örökké kísérletező kedvű színész koreográfusként is kipróbálta magát a Koltai Róbert rendezte Egy szoknya, egy nadrágban. 2006-ban Robi családot alapított, megnősült, és feleségével azóta már első gyermeküknek örülhetnek. Civil állásában a Kölyökidő egykori sztárja sztepptáncot oktat, és gyerekszínészeket képez.

. OLVASSÁTOK TOVÁBB A FEMINA OLDALÁN
Fotók: takacsvera.hu, Europress.