Jakó Máté

BAK 198… január 13.

Máté különleges jelenség volt. hódmezővásárhelyi tájszólással, lehengerlő, őrült indulattal, ha rémekről, csillagok háborújáról, vagy egyéb más mániájáról beszélt, színészként erős kisugárzással bír  szóval Máté, Máté volt.

IDŐUGRÁS:

Képek egy bolondos klipből, ami 2020 augusztusában készült

Időugrás vége – vissza a kezdetekhez

Legjobban ez a monológ jellemzi. 1994 -ből

Az ideális nő 1994 Az éjszaka c. műsor részeként
A felnőtt Máté Kreatív Stúdiója van Londonban http://entenn.com/

Még kér csemege a kölyök korából. A Bál c. szilveszteri műsorunkban Paudits Bélával énekelt

És egy igazi különlegesség. Mert a rendező Takács Vera megengedte, sőt támogatta, Máté a testvére főszereplésével horror filmet forgathatott egy nyári táborban a kölyökidő kontójára. Akárhogy is, megérte.

https://youtu.be/3s8mMsz1EEc
https://youtu.be/XxzYO6ZtyuY

Itt éppen Amsterdaban, de nemrég Los Angelesből tudósított
Máté facebook oldala,
érdemes benézni a stúdió honlapjára, hogy a ma Londonban élő fiatalember alkotásaival is
http://entenn.com/

2020

Jakó Máté sikeréről a magyar sajtó is beszámolt.
“Sikerült kialakítanom a saját stúdiómat, ami Entenn néven fut, és tényleg rengeteg megrendelést kapunk.” A műveimet már többször is kiállíthattam neves galériákban, és világhírű maszkmesterekkel is dolgozhattam. A legbüszkébb arra vagyok, hogy a kedvenc szuperhősömről, Batmanről készített illusztrációmat a karakter 80. születésnapján beválogatta a Warner Bros produkciós vállalat a DC egyik kiadványába. Ez elképesztő elismerés első magyarként – mondja a művész a Bors c. lapban 2020.08.28.

2022. Jakó Máté facebook posztja:
„Pssszt! Hé, valaki! Az ADI társalapítója, Alec Gillis épp most fejezte be a készülő könyvem előszó megírását. Csak csendben. Csak… Helló. Igen, ez az. Én csak egy fiú vagyok Délkelet-Magyarországról és… hát azért vagyok itt, hogy elmondjam: csodák léteznek.Figyeld ezt a helyet! 🤟