Kölykök a nyugdíjasoknál

Takács Vera eredeti beszámolója 2015 január 11.

Kaptuk a fenti meghívást, és örömmel elmentünk. Már az előtérben találkoztunk régi kedves kollégákkal.

Kovács Róbert, Holló Csaba, Vámos Sándor, Acél Réka

Természetesen már az elején eltértünk az eltervezett “adásmenettől”, mindig egyszerre beszéltünk és sokat nevettünk. (A közönség szerencsére velünk nevetett.) Robi rátért a felnőtt stábtagok rosszalkodásaira

Mikor sikerült a rendes kerékvágásba terelni a beszélgetést A világ legrosszabb gyereke kapcsán Réka és Robi első szerepéről, a gyerek válogatásról beszélgettünk. Robi szerint csak neki köszönheti Réka, hogy bekerült a filmbe- Való igaz, hogy a válogatás végén a “döntőbe” két kislány jutott és én (takacsvera) Robit kérdeztem, hogy na melyik? A rékaarékaarékaaréka…volt a válasz. Hát így.

Vetítettünk egy kis montázst a A világ legrosszabb gyerekéből
A mustározás mindig meghozza a sikert, jókat nevettek a nézők.
Kovács Robi, Takács Vera

Ezután áttértünk a felkészítésre, a szülők szerepére, hogyan óvtam Őket a sztárságtól és arról, hogy Robi kivétel volt a szabály alól, miszerint nem szabad rontani a jegyeken

Menten szó esett Robi és Annamari bimbózó szerelméről, és arról, hogyan kísérték el az első randevúra a szülők – titokban – a gyerekeket. Ezután a barátságról  és a szerelmekről esett szó. Kimeríthetetlen téma.

Réka mondta el, hogy a barátság ami őket összefűzte nehezen leírható. Fontos és összetartó és máig érvényes. Ez a barátság megóvta őket, hogy a kamaszkorukban bármi félresiklás történjen. Én is így gondoltam, de az elkerülhetetlen volt a nyugodt munka érdekében, hogy a zsák bolhaként működő gyerekcsapat mellé gyerekvigyázót vegyünk fel.

Vargosz, Varga Gábor

A kedvenc gyerekvigyázónk Vargosz elmesélte, hogy fiatal tanárként félt a feladattól, jogosan, mert az első munkanapján mindjárt egy nagy vízipisztoly csatában találta magát, de amikor  hirtelen kirántott a háta mögül egy nagyon nagy vízipuskát és visszalőtt, megteremtődött a tekintélye.

Sasi, Sasvári Lajos az első idők és A világ legrosszabb gyerekének operatőre.

Sasi, Sasvári Lajos

Ő arról mesélt, hogyan látta meg a kicsi Robiban a nagy színészekre jellemző  gesztusokat. Ezután felidézte a kilencvenes évek elejét, amikor a Kölyökidő benne élt a napi aktualitásban. Pont forgattunk, a taxis blokád idején az üres Szent István körúton, és éppen – tényleg véletlen – a Néprajzi Múzeum tornyában voltunk, amikor a háttérben a csillagot szerelték le a Parlamentről.

Majd én még hozzá meséltem hogyan dobott bele a Dunába akaratlanul, de hatásosan eláztatva.

Vámos Sanyi műszaki vezető

Vámos Sándor műszaki vezető elmesélte, hogy ő ugyan nem félt, de a kollégai bizony megijedtek, mikor a “zsák bolha” elárasztotta a televíziót.

Ezután Réka és Robi elmesélte hogyan döntötték le a Rékát rejtő tornyot a rajongók, egy Sajtónapi, élő, színpadi produkció közben. Az őrület bizonyítására a TV rap -et mutattuk meg a vendéglátóinknak, akik jóízűen kacagtak, bár néhányan már majdnem elaludtak. Hiába 2 és 3 között az ember hetvenen felül – sőt korábban – már aludni szokott, mint az oviban.