Vászonra vele: Lass Bea

Varga Ferenc, Dömötör Ági – 2009.08.03 – ORIGO – Az eredeti cikk ITT

Folytatjuk cikksorozatunkat, melyben olyan nagyszerű színésznőket és színészeket mutatunk be, akiket sokkal többet szeretnénk látni a mozivásznon. ..

Ő lehetne a magyar…: Drew Barrymore

Hol figyeltünk fel rá? A figyelmesebb olvasóknak biztos feltűnt, hogy Lass Bea már a harmadik színész a KOMA Társulatból, akit kipécéztünk a sorozatunkba. Lass Bea olyat tud ugyanis, amit kevés színésznő rajta kívül: mer pofákat vágni (például az [origo] fotósának is), idétlenül ugrálni, mókásan kifacsarni tagjait, “csúnya”lenni. Ez a pici huncutság megfűszerezi alakítását: a legtragikusabb jelenet is plusz mélységet kap ettől…

Gyerekoromban, 8 évesen bekerültem a Kölyökidő című műsorba, és lényegében onnantól kezdve egészen az egyetemig forgattam. Vezettem zenei műsort, élő telefonos játékot, játszottam a Kisváros című magyar bűnügyi sorozatban, a Tea című szituációs komédiában, és részt vettem néhány filmben is, sajnos egyik sem volt nagy mozifilm. Aztán felvettek a Színművészeti Egyetem színész szakára, Máté Gábor osztályába. Az egyetem után elindult a KOMA társulat élete, ami azóta is tart, évről-évre dúsabban.

Az eredeti cikkBEN MÉG TÖBB INFO, ÉRDEKESSÉG